• Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Grote fles Moët & Chandon Champagne. Deze is voor 2 tot 4 personen om heerlijk en feestelijk te genieten.

€55,00

Deze heerlijke Champagne wordt gekoeld geleverd inclusief glazen flutes voor het optimale genieten in luxe stijl.

Moët et Chandon is een champagne uit het Franse stadje Épernay. Het huis werd opgericht in 1743 en is het grootste champagnehuis ter wereld. Moët & Chandon heeft tijdens zijn 250-jarige bestaan een grote reputatie opgebouwd.

Het huis bezit 600 hectare wijngaarden in 13 van de 17 grand cru-gemeenten in de Champagne maar de productie is zo groot dat 75% van de druiven van ongeveer 1000 gecontracteerde boeren wordt gekocht. In de kelders van Moët & Chandon liggen 100 miljoen flessen te rijpen. Deze kelders en crayères in de kalkrotsen onder Épernay zijn tot 30 meter diep en 28 kilometer lang

De champagnes van Moët & Chandon worden uit druiven uit 200 wijngaarden geassembleerd.

De Moët & Chandon Brut Impérial is de meest verkochte, en ook goedkoopste, van de champagnes van dit huis. Deze champagne is geassembleerd uit wijnen uit meer dan 100 verschillende wijngaarden. Deze champagne bevat 50% pinot noir en 40 % pinot meunier. Daarnaast is er in dit mengsel de 10% chardonnay, voor een deel is dat ouder wijn oftewel "vin de reserve" uit de grote keldervooraad van dit huis, die de wijn zijn karakter geeft. De champagne wordt vermengd met de oudere, vanwege de hoge kwaliteit uitgezochte, champagne die de jongere wijn tijden het rijpingsproces "opvoedt"

Herkomst Frankrijk, Champagne
Druivensoort Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay
Alcoholpercentage 12 %
Smaak Expressieve aroma's van lindebloesem, brooddeeg en toast
geleverd Deze piccolo Moët & Chandon wordt gekoeld bij het ontbijt geleverd inclusief glazen flute
Allergenen Bevat zwaveldioxide en sulfiet