Dag van de hummus, 13 mei, hummus ,lekker bij het vegetarisch ontbijt! Zelfgemaakt natuurlijk. Zoals een Franse bakker naar afbakstokbrood van de Appie kijkt, een Italiaan naar diepvriespizza, zo kijken wij naar hummus uit de supermarkt.

Een zalig smeersel uit het Midden Oosten. Plantaardig, gezond, makkelijk te maken en o zo lekker. Overgewaaid uit de Arabische keuken,  Libanese en Israëlische keuken. Dat laten we in het midden, daar zijn ze zelf nog niet uit 😉 . Steeds populairder in Europa tegenwoordig. En dat snappen wij bij Ontbijtservice Noorderland.

Dus de gedroogde kikkererwten staan in de week, uit een pot is veel minder lekker. Bovendien, het kookvocht maakt een enorm smaakverschil. De smaak wordt zoveel intenser als je hem smeuïg maakt met het kookwater. Een wereld van verschil!
Verder heb je niet veel ingrediënten nodig. Tahin (sesampasta), citroensap, teentje knoflook, komijn, peper en snufje zout. Een goede olijfolie om over de bovenkant te sprenkelen en fijn gehakte peterselie voor het oog.

hummus rode bietVoor ons vegetarisch ontbijt houden we het bij dit traditionele recept. Maar een rondje Google leert ons tientallen varianten. Kerrie en kurkuma voor een knalgele variant, met gerookte paprikapoeder en chili voor de rode. Onze eigen favoriet is met rode biet. Een prachtig paarse hummus met een frisse en aardse smaak. Kwestie van experimenteren dus.

Een klant die een vegetarisch ontbijt bestelde voor een  jarige zoetekauw had een speciaal verzoek: chocoladehummus. Nu staan wij altijd open voor speciale wensen. Dus aan de slag met cacao, mayple syrup kokosolie. En jawel, balanceren in de hoeveelheden, het resultaat was jummus! 

 Een heel ander product uiteraard dan de gebruikelijke hummus, maar leuk om te doen. Bij het vega ontbijt houden we het bij onze traditionele variant. Zonder suiker, weinig zout met vleugje Midden Oosten. Lekker op een pistoletje of crackertje. Ook zalig op alleen een lepel….;)

hummus chocolade
hummus chocolade

 

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It