Valentijnscadeautje bij het ontbijt. Met koekjes met giftige boontjes. Huh? Dit behoeft wellicht enige toelichting. Vergiftigen wij, Ontbijtservice Noorderland, onze klanten op Valentijnsdag? Dat zou wel heel Adam en Eva zijn toch?!

Als extra attentie bij het Valentijnsontbijt bakken we koekjes. Hartjes koekjes natuurlijk. Geen gewone koekjes maar koekjes met een bedwelmend lekker aroma en smaakje. Afkomstig van de tonkaboon. Geen heilig boontje want in grote hoeveelheden namelijk giftig. In Amerika  vallen ze zodoende onder verboden levensmiddelen!

Maar….echter op de juiste manier verwerkt is er helemaal niets aan de hand. Wij zijn fan van dit exotische boontje! Het aroma van deze boon is niet te beschrijven zo lekker. Vanille, kaneel, amandelen, een mengeling van mysterieuze geuren die onweerstaanbaar is!

Tonkabonen koekjes

Onze eerste ervaring met de unieke smaak van de tonkaboon mochten wij beleven in Restaurant Parkheuvel. Verwerkt in een dessert waar we nu nog van dromen. Sindsdien zijn we daarmee verkocht aan dit goedje.
Onze keukenbrigade ging er op los! Ontbijtkoek met sinaasappel, chocolade en een vleug tonkaboon.  Perenjam met tonkaboon voor de Jammadame.  En nu dus in de koekjes.

Zoals bekend gaan wij met de thema ontbijten altijd voor “het kersje op de taart”. Een klein, lekker Valentijnscadeautje bij het Valentijn ontbijt in de vorm van home made koekjes.  
Een kleine attentie, met liefde gemaakt en gekeurd 😉 . 

We willen natuurlijk wel “veilige”koekjes weggeven dus pakken wij dit goed aan.  
Om de delicate smaak en geur te winnen snijden we twee tonkabonen door midden. Daar druppelen we een beetje citroensap overheen. Vervolgens doen we er de witte basterdsuiker, die we gaan gebruiken, over en roeren dit zo nu en dan door. Afdekken en een nacht laten trekken.

De suiker heeft de smaak en geur overgenomen. Geparfumeerde suiker. Stukjes boon er uit vissen en klaar voor gebruik.
Niets gevaarlijks meer aan, die koekjes. Behalve dat ze té lekker zijn. 

Reacties zijn gesloten.

Pin It