Ontbijt klaarmaken met strenge richtlijnen voor de lekkerste onderdelen. Daar hebben we oog voor en besteden we veel aandacht aan. Goede kwaliteit koffie, fijne groene thee, huisgemaakte jam tot en met de chocolademuffins naar eigen recept. Het is volop genieten van onze ontbijten.

Zo ook altijd verse jus d’orange bij het onze ontbijten. Nooit uit pak, fles of kan, dat komt er niet in bij Ontbijtservice Noorderland. Iedere ochtend vers geperst door ons. Sinaasappels uit Egypte deze ochtend. De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China. In een ver verleden heette dit land Sina, dus het is niet moeilijk te bedenken hoe de sinaasappel aan zijn naam komt.

Tegenwoordig komen de meeste sinaasappels niet meer uit China. Belangrijke aanvoerlanden zijn o.a. Spanje, Marokko, Tunesië en Israël. Daarnaast importeren we de vruchten ook uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Vandaag komen onze Appeltjes van Oranje dus uit zonnig Noordoost Afrika.

De sinaasappels hebben veel zon nodig. Hoe meer zon, hoe meer smaak. Gemiddeld worden ze na ongeveer 8oo uur zonnebaden geplukt. Vervolgens gaan ze op reis om als “sjuutje” te eindigen bij onze ontbijten. Om daarna thuisbezorgd te worden in  Groningen en Drenthe.

En van sinaasappels persen worden wij ontzettend blij want het schijnt dat de geur van sinaasappels het stofje serotine in het lichaam aanmaakt. En van serotine schijn je geweldig vrolijk te worden. Geen ochtendhumeur dus bij Ontbijtservice Noorderland.

We bewaren de sappige perssinaasappels  echter buiten de koeling voor zoeter sap. We persen zo kort mogelijk voor vertrek van onze bezorgers . Dit om zoveel mogelijk de vitamientjes te behouden. Voor ons géén pakken “vers geperst” sinaasappelsap van de bekende fabrikanten, maar écht zelf vers geperste jus d’orange.

Dus persen we, als we ontbijt klaarmaken met een goed humeur, iedere ochtend kilo’s sinaasappels. 
Niets lekkerder dan dat bij onze kraakverse ontbijtjes om de ochtend goed te beginnen!

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It