Ontbijt met jam, de zomer op je croissantje! Sweet Summer! Morgen verwennen wij, Ontbijtservice Noorderland, onze klanten met een extra, huisgemaakte jam bij het ontbijt. Gemaakt van een oogst Japanse wijnbes. Familie van de braam en framboos. Een delicaat vruchtje van een zeer stekelige struik.

Van juli tot en met augustus oogsten we kilo’s van die heerlijke bes. En nu dus maken we er jam van, voor  bij het ontbijt.  Een extraatje, vinden we leuk. Met zo’n warme zomer is het goed oogsten!

En lekker is ie, die Japanse wijnbes jam! Als vaste regel gebruiken wij nooit meer dan één kilo fruit per “jamsessie”. Hierdoor blijft de tijd beperkt tot hij kookt. Zo blijft het kookproces zo kort en precies mogelijk . De jam blijft dan fris en fruitig van smaak en  van de juiste dikte.  De allerlekkerste jam met alle liefde en jaren ervaring gemaakt en dat proef je er wel aan af!

Dus morgen een lekker ontbijt voor o.a. de 40 jarige trouwdag in Peize en Zuidlaren, de jarige in Stadskanaal en de dochter in Groningen.
Nemen we gelijk iets koeler weer mee. Vast een verademing aan het einde van de lange hittegolf!

Bij Ontbijtservice Noorderland houdt de drukte nog steeds aan. Ondanks dat het Noorden de vakantie heeft afgesloten blijft het nog even druk op de campings en vakantieparken. De plattegronden van menig bungalowpark is inmiddels wel aan vernieuwing toe, zo vaak gebruikt dit jaar!

Komend weekend gaan we weer kilometers maken in Groningen en Drenthe. Gewoon  aan huis of vakantiehuis én op de camping, heerlijke ontbijten mét die lekkere jammetjes dus. Een feestelijk begin van een hopelijk iets koelere dag!

home made jam
home made jam

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It