Boem! Herfst! Gisteren in de zon op een terrasje, vandaag de kachel en winterjas aan.
Ontbijt bezorgen in het donker ’s morgens vroeg. In de regen. We wennen er maar aan. En met code geel in aantocht oogsten we snel waarschijnlijk de laatste (oranje) frambozen.

En deze oranje/gele frambozen zijn net iets aromatischer en zoeter dan de rode framboos. Wij zijn fan! Helaas niet verkrijgbaar in de winkel dus zijn we blij met eigen oogst. Onze eigen, onbespoten, verrukkelijke oranje frambozen.
En de hoge opbrengst dit jaar toveren we om in een delicate jam.

Een seizoensproduct welke wij als extraatje bij de ontbijten doen. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Omdat het kan en we onze klanten graag verrassen met een heerlijk jammetje.
Storm en regen trotseren we voordat de frambozenstruiken leeggeblazen worden door de wind. En wederom een mooie opbrengst frambozen binnen 🙂 .

Terwijl het buiten nu nat en guur is staan we tevreden binnen weer in de pan te roeren om de frambozen direct te verwerken. De oranje framboos is kwetsbaarder en minder lang houdbaar dan de rode. Dit is ook de reden dat ze niet commercieel verkocht worden. En dat maakt het dan weer een unieke jam.

Net als onze reguliere huisgemaakte jam wordt ook deze jam kort gekookt met een drupje citroen en veel liefde. Snel terug koelen na de kook maakt dat de jam fris en fruitig blijft.  De potjes worden gevuld voor morgen en gaan we bij het ontbijt bezorgen. Lekker op een beschuitje met roomboter!

Natuurlijk wordt de jam door ons gekeurd. Op dat beschuitje met roomboter. De smaak is niet te vergelijken met jam uit de fabriek.  Home made jam, pure vruchten op z’n zoetst, zo lekker. Het is gelukt; Ontbijtservice Noorderland heeft het laatste restje zomer gevangen in een potje. Genieten met een hoofdletter!

ontbijt met huisgemaakte jam
ontbijt met huisgemaakte jam

 

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It