Groningse Poffert,  een soort kruising tussen cake en brood en telt meer “geheime”familierecepten dan dan dat wij vingers hebben.
Uitslovers die we zijn, willen wij, Ontbijtservice Noorderland, morgen een zelf gebakken Groningse Poffert trakteren aan een Westerse jarige job. Geparkeerd op een camping nabij Assen in Drenthe, bij het ontbijt. Vinden we leuk, gewoon als verrassing, zomaar, een extra puntje op de i. Een leuke afsluiter van een weekendje T.T. in Assen. Hoewel we ontbijt bezorgen in Groningen en Drenthe en we in Wildervank aan de voorkant uitkijken over Drenthe, is onze kont geparkeerd in de provincie Groningen, dus Groningse Poffert bij het ontbijt in Drenthe!

Poffertpan van de plank en doen wat we het liefst doen: Bakken! Brood en banket zit gewoon in ons D.N.A.en doen we met veel plezier! Opeten ook, dus het worden er twee 😉
Nieuwsgierig geworden en zelf zin om “aan de bak te gaan”?

Vooruit dan maar, het “geheime” recept van Ontbijtservice Noorderland voor de ( écht niet de enige echte 😉 ) Groningse Poffert:

500 gram zelfrijzend bakmeel
of 500 gram bloem mixen met met 15 gram bakpoeder
5 dl melk
twee eetlepels bruine basterdsuiker ( hoort niet maar wel lekker)
3 grote eieren
snufje zout
handje gewelde rozijntjes
theelepel koek en speculaas kruiden ( hoort er niet in maar ruikt/smaakt zó lekker)
Roomboter om de Poffertpan ( goed invetten, scheelt een hoop gemopper bij het omkeren van de vorm….) in te vetten

Alles behalve de boter en rozijntjes mixen tot een vloeibaar beslag, iets dikker dan pannenkoekenbeslag, rozijntjes erbij, oven aan op 180 graden. De Poffert onderin de oven uurtje bakken, et voila: een heuse Poffert, lekker met een beetje stroop er over of gesmolten boter. Het kan zó lekker zijn!

Wil je het nog makkelijk en bezorgen we niet bij je in de buurt, zijn er ook kant en klaar mixen, te vinden in iedere willekeurige boerderijwinkel in Groningen en zelfs online.
Een uitgebreide beschrijving van het recept met de kant en klaar Poffertmix is ook te vinden op Bread en Breakfast, lekker en makkelijk!

Smoakelk eten aalmoal! 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It