De zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar valt in 2023 op 16 januari: Blue Monday. Niet te verwarren met een blauwe maandag. Dat is iets totaal anders dan Blue Monday. Een blauwe maandag betekend namelijk iets dat niet lang geduurd heeft. Zeg je bijvoorbeeld dat je een blauwe maandag  op dansles hebt gezeten, dan ben je waarschijnlijk maar één of twee keer geweest. Een zeer kortstondige danscarriere dus.

Deprimaandag dus. De feestdagen zijn voorbij, de zomervakantie duurt nog eeuwen en de eerste goede voornemens zijn geschonden.
Pure onzin vinden wij van Ontbijtservice Noorderland. Zeker als de Blue Monday begint met een heerlijk ontbijt van ons. Wakker gebeld worden en dan een lekker uitgebreid ontbijt ontvangen. Compleet met hete koffie en thee. Terug je warme bedje in en smullen maar van het ontbijt op bed.

De ontdekker van ‘Blue Monday’is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, volgens eigen bewering, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich depri, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met dat de dagen nog donker zijn, januari een koude maand is.

Winterblues in het kwadraat op die beruchte maandag. De winter lijkt nog oneindig, tekort aan zonlicht. Korte dagen en lange nachten. Daarnaast is maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Natuurlijk kun je bij de pakken neer gaan zitten en je helemaal overgeven aan de bevindingen van deze beste man, maar je hebt een keuze. Het is maar een maandag als zovelen. Een nieuwe start van een fijne, verse week met weer nieuwe mogelijkheden. Fijne dingen in het verschiet om naar uit te kijken. Voorpret voor de vakantie. Valentijnsdag, de dag van de liefde komt er aan.

Ken je of ben je iemand die wél gevoelig is voor deze depridag, bestel dan gewoon een fijn ontbijt. Om iemand op te vrolijken of je zelf een kickstart te geven met een verwen ontbijt. Verse croissantjes, knapperige pistoletjes, lekker warm scharreleitje en vers geperste jus d’orange. Daar wordt je toch gelukkig van?!

En dat ontbijt klaar maken doen we graag voor je! Kijk bij het ontbijtmenu welk ontbijt voor jou werkt. Ga je voor het “ontzettend lekker ontbijt” met carpacciosandwich? Of eens helemaal luxe met Champagne erbij om het leven te vieren? Er is vast een ontbijt bij waar je van gaat watertanden.

We bezorgen onze opkikker ontbijten in heel Groningen en Drenthe. Het ontbijt kun je online bestellen. Bellen kan natuurlijk ook. Dan krijg je één van onze, altijd vrolijke, medewerkers te spreken en noteren wij met alle liefde de bestelling. Maken wij er een zacht licht-blauwe maandag van. Of een mooie turquoise blauwe.

Reacties zijn gesloten.

Pin It