Appeltaartjam, niet de mooiste maar zó ontzettend lekker!
Appeltijd bij Ontbijtservice Noorderland. Vroeg dit jaar, heeft vast met de warme zomer te maken. Rijen appelbomen bij Ontbijtservice Noorderland met wel honderden appels. klaar om zo in te happen, appelmoes van te maken en appeltaart van te bakken. Dat wordt dus flink dooreten voor ons 😉 . 

En dus appeltaartjam. Met gewelde rozijntjes, pijpje kaneel en een lepeltje liefde.
Van dichterbij kan dit streekproduct niet komen, hoe regionaal kan het zijn?! Aan de slag dus om dit heerlijk jammetje te maken.
Morgen alle ontbijten een extra huisgemaakt jammetje erbij om je vingers bij af te likken.

Lekker op een beschuitje met een laagje roomboter, genieten! Wij bij Ontbijtservice Noorderland kennen er wel  die alleen aan een lepeltje voor deze jam genoeg heeft…
De zomer gevangen in een potje, klaar om te proeven.  

Heb je op dit moment even niets te vieren,  niemand jarig , is het niet je trouwdag, geen aanleiding  om een lekker ontbijt te bestellen bij ons maar wil je wel deze zalige appeltaartjam proeven, maak hem dan zelf! Moeilijk is het niet, lekker is het wel!
Wij geven het recept van dit streekproduct uit eigen boomgaard van Ontbijtservice Noorderland,   graag cadeau!

 

1 kilo appels, geschild en in kleine stukjes
850 gram geleisuiker
2 kaneelpijpjes ( van kaneelpoeder wordt de jam wat bruiner)
theelepel citroensap
vijf eetlepels gewelde rozijnen

Appels in hele kleine stukje snijden, alles bij elkaar in een schone pan doen.
Roerend aan de kook brengen, 4 minuten door laten koken.
Met de roerlepel de  kaneelpijpjes er uit halen.

Uitgekookte potjes klaarzetten en vullen. Snel af laten koelen dan behoudt hij zijn frisheid. Bijkomend voordeel van het snel laten afkoelen is sneller kunnen eten 😉 . Even geduld hebben dus. 
Dan genieten met een croissantje, in de yoghurt, op een verse witte boterham of beschuitje. 

 

Reacties zijn gesloten.

Pin It